Inner City Warehouse: A Sophisticated Bespoke Retreat with Innovative Design

Completed in 2014 by Allen Jack+Cottier Architects, Inner City Warehouse is an adaptive reuse renovation project of a warehouse. The goal is to create a sophisticated bespoke retreat with an innovative design.

Design

Inner City Warehouse 2

Inner City Warehouse 3

Inner City Warehouse 4

This project shows how modeling and fabrication technologies can transform a warehouse into a cozy retreat. It is a part of a renovation project of a warehouse located in Surryhills for a private client.

 

Spaces

Inner City Warehouse 5

Inner City Warehouse 7

Inner City Warehouse 8

Positioned on the upper floor, the Mancave is the sculptural carbon fibre pod in this warehouse. Separated into two spaces, the cave features a semi-gloss finish of resin-faced foam.

Inside the bedroom, there is a bed sculpted from the wall. Recessed LED lighting and a leather-clad floor also can be found in this room’s base.

All the features in the ensuite have a more traditional design. This ensuite incorporates a bathtub, freestanding basins, built-in vanity, and a shower area. Thanks to the skylight, the effect of a shaft of light can be recreated.

 

Inner City Warehouse Gallery

Photographer: Castle+Beatty